Svensk redaktør drapstruet etter Jesus-tegning

Sjefsredaktøren for den svenske avisen Östgöta Correspondenten har blitt drapstruet etter at avisen publiserte et bilde av en plakat for en punkfestival. Plakaten er en tegning av en djevel som bæsjer på hodet til Jesus som henger på korset, intet mindre. Jyllandsposten bringer selvsagt bildet videre.

Truslene som ble lagt igjen på telefonsvareren til redaktøren lyder slik:

”Håper du får en kniv i deg den kommende uke. Hvis ikke et menneske gjør det, så vil Jesus skjære strupen over på deg,”

«I morgen venter en mann utenfor din dør når du går på jobb. Han har én ting i hånden som skal lære deg Guds vrede.”

Det er altså ikke bare ufine tegninger av Muhammed som kan framprovosere drapstrusler.

Det skal sies at bildet av plakaten ble publisert for å illustrere en kontroversiell sak som har pågått i Linköping: Plakaten ble hengt opp på det kommunalt eide kulturhuset Skylten, men ble bestemt tatt ned av kommunens kultursjef. Det kom da beskyldninger om offentlig sensur.

Den samme redaktøren valgte å ikke publisere de berømte Muhammedkarikaturene med den begrunnelse at muslimene er en minoritet som ikke trenger flere fordommer mot seg. Han valgte likevel å publisere Jesusbildet fordi kristendom er en majoritetsreligion i Sverige og må tåle mer kritikk enn minoritetsreligioner.1

  1. Mordhotad för publicerad Jesus-affisch []

1 Comment

  1. Detta kaller jeg news ass.